Social engineering

Categorieën: Fraude preventie
Verlanglijst Delen
Deel cursus
Pagina link
Deel op social media

Over cursus

Social Engineering.

Het lijkt alsof dit onderwerp niets te maken heeft met interviewen. Juist omdat de Social Engineer mensen eenvoudig misleid om zo hun geheime informatie af te pakken is het van belang precies te weten hoe deze mensen te werk gaan.

Zoals de engelse zeggen: ‘it takes one to know one’ . We gaan leren hoe deze mensen werken. We kruipen in de huid van de Social Engineer en gaan daadwerkelijk (geheime) informatie ontfutselen van ons doelwit.

Natuurlijk doen we dit allemaal binnen de wettelijke normen. De Social Engineer vraagt op een specifieke manier om specifieke informatie omdat hij op een ‘gewone’ manier deze informatie niet krijgt.

Social engineering is een psychosociale aanval waarbij misbruik wordt gemaakt van menselijke eigenschappen als nieuwsgierigheid, vertrouwen, behulpzaamheid en hebzucht om vertrouwelijke informatie te verkrijgen of het slachtoffer een bepaalde handeling uit te laten voeren.

De Social Engineer werkt volgens een bepaald stappenplan. Dit stappenplan zie je hieronder weergegeven.

 

De eigenschappen van een Social Engineer zijn: Ze zijn meer acteur dan inbreker, leren hoe mensen reageren door hun gedrag te observeren en manipuleren dit gedrag om te krijgen wat zij willen.

Na deze dag weet je precies hoe deze mensen te werk gaan en kun je bijvoorbeeld je werkgever adviseren hoe hiermee om te gaan. Met andere woorden adviseren om dit tegen te gaan. Je hebt daadwerkelijk een actie gedaan en weet hoe de theoretische kaders zijn maar ook hoe het in de praktijk werkt. Je praktijkopdracht is daadwerkelijk een succesvolle actie te doen.

Spannend en leerzaam.

Toon meer

Wat wil je leren?

  • Je leert hoe een social engineer denkt
  • Je leer hoe een social engineer handelt
  • Je leert hoe een social engineer te werk gaat.
  • Je leert hoe je hem kunt herkennen
  • Je leert hoe je hem kunt stoppen

Student waarderingen & beoordelingen

Nog geen beoordeling
Nog geen beoordeling